Materijali

Svojim kupcima nudimo više od 100 vrsta materijala koji su pogodni za raznolike proizvode.

Granit je vrsta kamena uz koju vežemo pojmove trajnost, tvrdoća, postojanost i nepromjenjivost izgleda. Te su karakteristike posljedica njegovog geološkog porijekla. Nastao je duboko u Zemljinoj kori od rastaljene magme koja je s vremenom hladila i pronašla svoj put do površine. Njegova postojanost proizlazi iz kombinacije različitih minerala koji se međusobno isprepliću i stvaraju čvrste veze koje odolijevaju utjecajima i vremenu. Ti isti minerali stvaraju jedinstvene kombinacije boja i tekstura. Granit zbog svojih karakteristika ima vrlo široku primjenu i koristi se za oblaganje vanjskih i unutarnjih površina bez ograničenja.

Mramor je vrsta kamena čijoj ljepoti su se divili narodi i kulture još u davna vremena. Cijenili su ga u antici, Grci i Rimljani, zbog sjajne i blistave pojave, a prije njih Mezopotamci, Egipćani i mnogi drugi narodi. Neke od najvažnijih povijesnih građevina izgrađene su upravo od ove vrste kamena. Riječ mramor potječe od grčkog mármaros što znači svjetlucavi kamen. Mramor i danas ima široku primjenu kao materijal za oblaganje u interijerima. Dolazi u mnogo različitih nijansi boja, sa karakterističnim venama koje su uvijek različite i nepredvidljive, što ga čini unikatnim i neponovljivim.

Oniks je posebna vrsta kamena vrlo egzotičnog izgleda. Pripada skupini karbonatnih sedimentnih stijena koje se poliraju do specifičnog visokog sjaja. Guste je i kompaktne građe sa izraženim venama i vrlo zanimljivim i jedinstvenim uzorcima. Pojedine vrste ovog materijala propuštaju svjetlost i uz pomoć pozadinskog osvjetljenja postaju centar pažnje svakog prostora. Koristi se za luksuzna oblaganja vertikalnih površina interijera gdje njegove boje i uzorci u potpunosti dolaze do izražaja i postaju umjetnička djela prirode.

Travertin je vrsta kamena posebnog izgleda, koju ćete teško zamijeniti za neku drugu. Nastao na izvorima tople vode, ovaj vapnenac karakterizira trakasta građa i porozna struktura. Prisutnost rupica i šupljina njegova je specifičnost koja ga izdvaja od drugih vrsta stijena. One se mogu zapuniti različitim materijalima ili ostaviti otvorene čime se naglašava njegov rustikalni izgled.  Koristi se još od antike, a najpoznatiji je rimski travertin, koji se koristio za izgradnju mnogih važnih građevina u tom gradu, od Koloseja do Trga svetog Petra. Većinom dolazi u zemljanim tonovima boja, ali postoje i u sivim, žutim i crvenim nijansama. I danas ima vrlo široku primjenu zbog svoje elegancije i postojanosti u različitim vremenskim uvjetima.

Umjetni kvarc je  visokotehnološki kameni materijal smišljen i proizveden kako bi povećao praktičnost i podigao estetsku vrijednost suvremenih interijera. Primjenu nalazi u kuhinjama kao materijal za radne ploče, ali i u ostalim prostorijama kao materijal za oblaganje podova, zidova, kamina i kupaonica. Sastoji se od 95% prirodnog kvarca povezanog visokokvalitetnim polimernim smolama i pigmentima, čime se dobiva izdržljiva i trajna kamena površina. Zbog visokog udjela prirodnog kvarca vrlo je otporan na ogrebotine, što ga čini poželjnim i dugotrajnim rješenjem u kuhinji.

Ovaj materijal također podnosi različite udarce do kojih može doći u svakodnevnoj uporabi i vrlo visoke temperature (do 150°C) što je vrlo poželjna osobina u kuhinjskom okruženju.

Nije porozan i zbog toga ne upija različite tekućine s kojima može doći u kontakt u kuhinji kao što su kava, čaj, ocat, ulje, gazirana pića i slično. Njegova tvrdoća i otpornost na kiseline čine ga vrlo poželjnim materijalom u različitim visokotehnološkim proizvodima.

Umjetni mramor je visokotehnološki kameni materijal koji nudi eleganciju i šarm prirodnog mramora uz dodatne prednosti koje pružaju umjetne smole, kojima je povezan u čvrstu i kompaktnu smjesu pogodnu za oblaganje različitih površina u interijeru. Sastoji se od 95% zrna i praha prirodnog mramora kojima su dodane poliesterske smole, pigmenti i aditivi. Izgled ovog materijala ovisi o veličini mramornih zrna, od jednobojnih površina do tekstura prošaranih sitnim venama ili manjim i većim komadima mramora u stilu terrazza. Umjetni mramor je moderna interpretacija bezvremenskog izgleda prirodnog kamena dostupna u širokoj paleti vješto spojenih boja i uzoraka koji će unijeti sofisticiran izgled u svaki prostor.